Beste Zangers

"Terugkijkend op het TV programma BESTE ZANGERS heb ik tijdens de opnames genoten om met deze jonge zangers samen te mogen werken.
Ik kwam terecht in een warm bad, wat een hartveroverend stel mensen.
We kunnen met zijn allen terugkijken op een fantastisch kwalitatieve productie die we met zijn allen tot stand hebben gebracht.
Wat mij vooral opviel was de gunfactor voor elkaar en de grote professionele benadering van de songs. Alle zangers waren van uitzonderlijke klasse en buitengewoon getalenteerd. Duidelijk was ook de zeer goede opleiding die allen hebben genoten. Het was een feest om aan deze productie mee te werken. Verschil in leeftijd was op geen enkel moment merkbaar en een stimulans voor mij om nog lang door te gaan met dit prachtige beroep."

Marco

Marco Bakker in Beste Zangers 2023

Aankomende week reizen Douwe Bob, Mell, Duncan Laurence, Numidia, Nick Schilder, MEAU en Marco Bakker af naar het zonnige Sevilla in het zuiden van Spanje voor de opnames van het 16e seizoen van Beste Zangers. De eerste drie namen maakte Bart Arens gister in zijn radioprogramma Aan de Slag! al bekend. Onder leiding van gastheer Jan Smit vertolken de zeven artiesten elkaars nummers. Zoals ieder seizoen worden alle wervelende optredens van de zangers muzikaal begeleid door de Beste Zangers band onder leiding van Marcel Fisser. 

Vanuit de Spaanse hacienda in Sevilla duiken de zangers voor iedere aflevering in het repertoire van hun mede-artiesten. De artiesten maken een eigen bewerking van een bestaand nummer. Ze nemen elkaar mee in hun muzikale reis, ontdekken de mooie verhalen achter de nummers en herkennen zich in de vaak ontroerende en betekenisvolle teksten. Welke muzikale verrassing, verborgen parel of klassieke hit het nieuwe seizoen van Beste Zangers gaat brengen is dit najaar te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Bron: AVROTROS

Clinic door Marco Bakker groot succes

(verslag door secretaris koor)
Het Groot Zwols Mannenkoor heeft een Clinic georganiseerd op 30 januari j.l. Het was een groot succes. Marco was echt in vorm, een echte vakman met een heel leuke en enthousiaste presentatie, zeer toegankelijk. Samen met de dirigenten: Hennie Ramaekers en Jeroen Hulshof heeft hij prima werk afgeleverd. De deelnemers hebben genoten en waren erg tevreden, zo ook het bestuur.

De belangstelling voor de clinic was overigens buitengewoon groot. Eerst was er van uitgegaan van ca. 15, vervolgens waren er 19 voor aanmeldingen, maar het aantal deelnemers was uiteindelijk 23, terwijl er nog 2 bij de vervolgbijeenkomsten gingen aansluiten.

Het bestuur hoop toch minimaal 10-15 nieuwe koorleden over te houden, misschien zelfs meer. Ook op basis van dit resultaat zijn we zeer tevreden, waarbij we dit graag aan ieder willen laten weten.

27-09-2022: Masterclass door Marco Bakker

Afbeelding1Op dinsdag 27 september vond er een Masterclass met bariton Marco Bakker in café-zaal De Ster, Raadhuisstraat 13 te Maasniel, plaats. De opkomst was groot. Niet alleen was er veel belangstelling van de koorleden, ook in het eerste gedeelte waren er 9 belangstellende kandidaat zangers present. 

Marco nam de aanwezigen stap voor stap mee in de facetten van de zangkunst. Door zijn gedetailleerde uitleg en zijn voorzingen werden zijn lessen duidelijk gemaakt. Ademhaling, klankvorming, lichaamshouding en het juiste gebruik van de stem waren enkele onderdelen ervan. In het programma van een reguliere repetitie haalde hij de muzikale ‘schaaf’ over het koor. Marco zong twee prachtige stukken solo: ‘Perhaps Love’ van John Denver en ‘Anthem’ uit de musical Chess. 

Na afloop uitte hij zich lovend over het niveau van het koor. Een opsteker voor ons allen. 
Wij kunnen terugkijken op een succesvolle avond die het koor veel heeft gebracht.

Voorzitter Ruud Lauffer.

This is not the end

More Works

Maecenas fermentum bibendum elit ut lacinia. Ut vel libero porttitor nisl cursus tempus at vehicula ligula. Sed viverra sem quis tortor molestie tempor. Ut dignissim mi nec egestas viverra. Donec orci nisi, suscipit eu dolor at, ullamcorper feugiat mi.

IN DE MEDIA