Home :: Biografie

Biografie

In 1965 debuteerde Marco Bakker tijdens het Holland Festival met de mannelijke hoofdrol in de opera “ De Droom” van de Nederlandse componist Ton de Leeuw, waarna de titelrol volgde in Monteverdi’s “Orfeo” in hetzelfde festival o.l.v Bruno Maderna.


In zijn lange loopbaan bouwde hij  een breed opera- en concertrepertoire op in opera en concertzalen in binnen-en buitenland. Hij was prijswinnaar in de internationale vocalistenconcoursen van Munchen, 's Hertogenbosch en Rio de Janeiro.

 

Zijn eerste grote concerttournee maakte hij in 1973 in de V.S. als solist met het Philharmonisch Orkest uit Berlijn en het Berliner Conzertchor met uitvoeringen van Bach’s “Hohe Messe” en “die Schoepfung” van Haydn.

Na hoofdrollen in “Les Pecheurs de Perles” van Bizet en Bellini’s “Il Pirata” in het beroemde Wexfordfestival in Ierland, vertolkte hij in het beroemde Glyndebournefestival in Zuid Engeland de mannelijke hoofdrol in Richard Strauss’ opera “Intermezzo”, welke uitvoering de hoogste onderscheiding verwierf voor opera-en toneelprodukties in Groot Brittannië. Kort daarna volgde in Engeland de titelrol in Tsjaikovski’s opera “ Eugen Eunegin”. Marco werd internationaal vooral bekend door zijn rol van Graaf Danilo in Lehar’s “Lustige Witwe”, die hij in talloze grote theaters ( o.a. Wenen en Berlijn) in Europa vertolkte.

 

Marco Bakker is een veel gevraagd concertzanger. Hij zong al meer dan 300 maal de Chiristuspartij in Bach’s “Mattheus Passion” o.a. in Berlijn, Antwerpen, Londen, Wenen en Amsterdam. De afgelopen jaren maakte Marco Bakker concerttournee’s in Canada en het Caribisch gebied. In Nederland verwierf hij vooral bekendheid door zijn vele Televisie-en Radioprogramma’s en de jaarlijkse Nieuwjaarsconcerten zoals “Ein Abend in Wien“ en “Wien bliebt Wien”.

 

Voor de seizoenen 2015/2016 en 2017 zijn theatertournee’s gepland met The New Symphonics o.l.v. Maurice Luttikhuis. In Januari 2015 verscheen zijn nieuwe cd met Schumann’s Dichterliebe en Mahler’s “Kindertotenlieder” en “Lieder eines fahrenden Gesellen” met pianiste Mirsa Adami. Marco Bakker maakte meer dan 90 cd’s en grammofoonplaten.